Антибиотиците ще се изписват и на хартиени рецепти до края на

...
Антибиотиците ще се изписват и на хартиени рецепти до края на
Коментари Харесай

Антибиотици ще се изписват и на хартиена рецепта до края на март месец догодина

Антибиотиците ще се изписват и на хартиени рецепти до края на март 2024 година Това сподели пред публицисти министър председателят Николай Денков след среща с представители на Министерството на здравеопазването, на Министерството на електронното ръководство, на Изпълнителната организация по медикаментите, на Националния съвет по реимбурсиране на лекарствените артикули, на " Информационно обслужване “ АД, на Българския лекарски съюз, на Българския фармацевтичен съюз и на Българския зъболекарски съюз.

Срещата беше инициирана, с цел да обсъдят провокациите и вероятните решения на проблемите с електронните предписания за антибиотици и лекарства за лекуване на диабет.

В този гратисен интервал ще се усъвършенства софтеурът, тъй че да е комфортен за лекарите, сподели още той.

Постигнахме единодушие, че лекарствата за диабет ще продължават да се изписват единствено с електронни предписания, сподели още той. 

Пилотно ще бъде въведено в няколко лекарски практики изписване на е-рецепти за всички медикаменти, с цел да могат лекарите да дадат противоположна връзка към основателите " Информационно обслужване ", добави министър председателят Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР